Home » D:News » Americanii preferă mai degrabă să-și investească banii în pariurile sportive decât în altceva

Americanii preferă mai degrabă să-și investească banii în pariurile sportive decât în altceva

Americanii preferă mai degrabă să-și investească banii în pariurile sportive decât în altceva
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 01.09.2024

Cercetătorii au început să măsoare impactul legalizării pariurilor sportive asupra gospodăriilor americane, iar primele rezultate creionează o imagine îngrijorătoare privitoare la efectul acestei măsuri asupra finanţelor pariorilor, potrivit zf.ro, care citează NBC News.

Două studii separate publicate în această lună arată că gospodăriile din statele unde pariurile sportive au fost legalizate au avut economii în scăde­re semnificativă, cât şi investiţii mai mici în active ca acţiunile, considera­te în general drept mai solide fi­nanciar.

Între timp, statele care au legali­zat pariurile sportive şi-au căzut sco­rurile de credit ale locuitorilor scă­zând, în timp ce falimentele perso­nale au crescut.

Pariurile sportive online sunt legale în 30 de state americane

Pariurile sportive online sunt legale în 30 de state plus districtul Columbia şi Puerto Rico, iar autorii unuia dintre studii estimează că pariurile lunare totale au urcat de la o medie de 1,1 miliarde de dolari pe lună în 2019 la 14 miliarde dolari în ianuarie 2024. Există însă un cost clar, arată autorii studiilor.

Utilizând seturi de date ce indică depunerile şi retragerile în şi din plat­forme de pariuri sportive online ca FanDuel şi DraftKings, cât şi din conturi de firme de brokeraj pe acţiuni ca Charles Schwab, E-Trade, Van­guard şi Fidelity, autorii studiilor au găsit că legalizarea a dus la bilanţuri în creştere ale cardurilor de credit, acces mai restrâns la credite, o reducere a investiţiilor pe termen mai lung şi cu randamente mai mari, efectele fiind mai pronunţate în rândul gospodării­lor cu o situaţie financiară mai precară.

Cercetătorii au mai găsit că, faţă de statele care nu au implementat pariurile sportive, statele care au făcut acest pas au asistat la o scădere a scorurilor de credit, în timp ce falimentele au crescut cu 28%.

Pariurile sportive, o vacă de muls

„Deşi mulţi consumatori se bu­cu­ră de legalizarea pariurilor, iar statele au de câştigat sub forma unor venituri fiscale adiţionale, există te­meri că legalizarea pariurilor sporti­ve şi uşurinţa cu care consumatorii pot acum paria online afectează să­nătatea financiară a consumatorilor“, se arată într-unul din studii.

Între timp, statele beneficiază din plin de pe urma deciziei de legalizare a pariurilor sportive. New York-ul de exemplu obţinând 862 milioane de dolari anul trecut sub formă de venituri fiscale de pe urma activităţii şi peste 2 miliarde de dolari în ultimii trei ani.

Iar acestea continuă să vadă pariurile ca pe o vacă de muls. Multe introduc acum legislații prin care să poată profita de creşterea sectorului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase